Het verschil tussen beroeps en passende arbeid bij een AOV voor zelfstandigen.

Beroepsarbeidsongeschiktheid betekent dat bij vaststelling van de mate van arbeidsongeschiktheid het eigen verzekerde beroep leidend is.

Als u bijvoorbeeld architect bent en u heeft gekozen voor een verzekering op basis van het criterium beroepsarbeidsongeschiktheid, dan kunt u niet verplicht worden uw restcapaciteit te benutten voor een andere functie. Het kwalitatief beste arbeidsongeschiktheidscriterium is dus beroeps arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat alleen wordt beoordeeld of u uw beroep nog uit kunt oefenen. In de voorwaarden van veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen staat dat u wel passende arbeid binnen uw eigen onderneming dient te accepteren. Maar alleen binnen uw eigen onderneming wat in de praktijk meestal geen al te groot bezwaar is.

Kiest u bij het afsluiten van uw AOV voor het criterium passende arbeid, dan kijkt men dus naar opleiding, ervaring en vaardigheden en naar andere beroepen/werkzaamheden die men in redelijkheid van u kan verlangen. Er wordt gezocht naar een beroep welke in redelijkheid aan u kan worden opgedragen, daarbij rekening houdend met uw arbeidsverleden, arbeidspatroon, opleiding, salaris en lichamelijke of geestelijke beperkingen. Bij passende arbeid wordt u eerder geacht een vervangende functie te vervullen dan bij een beroepsarbeidsongeschiktheid.

Het meest ruime criterium is gangbare arbeid . In dat geval wordt u beoordeeld voor het verrichten van werk in algemene zin. Bent u in staat om vakken te vullen of de telefoon op te nemen dan bent u niet arbeidsongeschikt. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat wij altijd een AOV met beroeps arbeidsongeschiktheid adviseren!

De aflosblije hypotheek!

De gezamenlijke banken zijn, zo als u ongetwijfeld via de media gemerkt heeft, een campagne begonnen om de aflossingsvrij hypotheek onder de aandacht te brengen. Wat maakt dat deze variant ineens zoveel aandacht krijgt?

De adder zit hem in de looptijd van de lening, de waarde van uw woning en wellicht het allerbelangrijkste uw inkomen na uw pensioendatum. Een hypotheek, ook aflosvrij, heeft meestal een einddatum van 30 jaar. Na 30 jaar eist de bank het uitgeleende geld simpelweg op. Verlengen ligt dan het meest voor de hand maar dan komen er een paar praktische belemmeringen. De eerste is dat een nieuwe aflosvrije lening vaak niet meer dan 50% van de marktwaarde van uw woning mag zijn. In het verleden werd hier niet naar gekeken en kon het voorkomen dat tot 100% aflosvrij werd verstrekt. Kortom de helft van de lening mag dan aflosvrij doorlopen en de andere helft zal annuïtair of lineair moeten worden afgelost. Daarbij moet het pensioeninkomen voldoende zijn om het hypotheekbedrag te kunnen lenen. En omdat dit inkomen meestal lager is dan tijdens uw werkzame leven en de fiscale aftrekbaarheid ook nog eens beperkt wordt is het zeer wel mogelijk dat u de bestaande hypotheek niet meer kunt krijgen. Doordat geldverstrekkers op twee manieren kunnen toetsen is het mogelijk dat u toch in uw huidige woning kunt blijven wonen. Wilt u dus ook aflosblije hypotheek en ongestoord van uw woning blijven genieten, maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

DE AVG en Cyberrisk.

De AVG is ontwikkeld om de rechten inzake gegevensbescherming voor personen te waarborgen. Dus als uw bedrijf persoonsgegevens verwerkt heeft u te maken met de vereisten van de AVG.

Als er inbreuk gemaakt wordt op uw persoonsgegevens waarbij verlies, vernietiging, wijzigingen, onbevoegde openbaarmaking of openbaarmaking van persoonsgegevens volgt zal de reputatieschade, financieel verlies, vertrouwelijkheid of enig ander nadeel enorm zijn.

Maar 100% veilig bestaat ook niet.

Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Onze computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Meer dan ooit bent u afhankelijk van uw data en uw systemen. Financiële gegevens, klantadressen, creditcarddata tot en met medische informatie. Een inbreuk op een van deze onderdelen heeft vrijwel altijd gevolgen voor uw bedrijf.

Alleen al de boetes voor niet naleving van de AVG zijn maximaal 4% van uw omzet voor de meest ernstige inbreuken of 2% voor zaken waar administratieve fouten zijn gemaakt.

Met een Cyberrisk verzekering kunnen wij u met een volledig pakket toch goed verzekeren tegen al deze risico’s. Ook de boetes!!

 

Vacature – Relatiebeheerder Zakelijk

Heb jij ervaring op het gebied van zakelijke verzekeringen? En wil je werken voor een dynamisch en groeiend bedrijf met kernwaarden als eigenzinnig en proactief? Hier is jouw kans! Voor ons kantoor in Almelo komen wij graag met jou in contact.

Als Levers Ter Braak zijn we een gerenommeerd financieel dienstverlener gevestigd in Almelo. Met een zeer persoonlijke benadering adviseren en beheren wij voor bedrijven, ondernemers en particuliere relaties hun financiën en risico’s. Wil je meer weten over onze organisatie, kijk dan op www.levers-terbraak.nl. In de laatste jaren heeft ons bedrijf een groei doorgemaakt waardoor we onze team graag willen versterken met een

Relatiebeheerder Zakelijk (0,8 – 1,0 fte)

Voor het aannemen, beheren en behandelen van zakelijke schades, mutaties en verzekeringen.

In deze afwisselende en verantwoordelijke functie beheer je samen met je collega’s de zakelijke relaties. Als relatiebeheerder zakelijk ben je het eerste aanspreekpunt voor de klanten. Je staat graag voor ze klaar en bent in staat om goed advies te geven zowel telefonisch, via mail als persoonlijk op kantoor of indien nodig bij de relatie. Je maakt offertes, onderhoudt proactief de relatie met de klanten en adviseert hen gevraagd en ongevraagd over risico’s en verzekeringen. Als de klant tevreden is ben jij dat ook. Je vindt het vooral leuk als je een totaaladvies kan geven.

Als relatiebeheerder zakelijk bewaak je de voortgang en je hebt inzicht in het onderhanden werk. Tevens fungeer je als vraagbaak. Aan de buitendienst kan je kort en bondig aangeven wat de stand van zaken bij de verschillende klanten is. Hierbij signaleer je ook tijdig eventuele knelpunten.

Functie-eisen

  • MBO-HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent in het bezit van relevante WFT-diploma’s;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Aantoonbare ervaring in soortgelijke functie;
  • Uiteraard ben je resultaatgericht, commercieel en kun je zelfstandig werken;
  • Een flexibele, dynamische en dienstverlenende instelling.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronnie Haarman op telefoonnummer 0546-535020. Als je interesse hebt ontvangen wij naast een cv graag een korte motivatie waarom jij denkt dan je geschikt bent voor deze functie. Je sollicitatie ontvangen we bij voorkeur via e-mail: werkenbij@levers-terbraak.nl

Bedrijfsfinancieringen

De adviseurs van Levers ter Braak helpen u ook het gebied van bedrijfsfinancieringen. Dit kan gaan om aankoop van panden voor de eigen bedrijfsvoering maar ook voor verhuurd onroerend goed of ook wel commercieel vastgoed genoemd. Dit laatste komt bijvoorbeeld veel voor indien er boven een winkel of bedrijf verhuurde appartementen aanwezig zijn. Ook voor “losse” appartementen die verhuurd worden zijn er mogelijkheden. Heeft u tijdelijk behoefte aan liquiditeit maar betalen uw opdrachtgevers pas over twee maanden? Denk dan eens aan werkkapitaal financiering. Een misverstand is dat dit veel geld kost. De kosten zijn laag en zeer overzichtelijk en uzelf heeft geen liquiditeitsproblemen. Ook een bedrijfskrediet met een vaste limiet behoort tot de mogelijkheden.
Indien u geïnteresseerd bent in deze mogelijkheden maak dan een afspraak met Jarno Kotte.

Altijd een taxatie in een noodsituatie

 

Vaak is het moeilijk om de exacte waarde van goederen vast te stellen. Dit komt omdat goederen zoals bijvoorbeeld machines vaak erg specifiek zijn voor een bepaalde branche. Wanneer er bijvoorbeeld brand is geweest en goederen vervangen moeten worden is het van belang dat de exacte waarde van goederen is vastgesteld en dat u hier accuraat voor verzekerd bent. Het is daarom verstandig om voortaxatie te doen om zo eventuele discussies te vermijden.  

Voortaxatie roerende zaken/inboedel
Als u uw bedrijfsinventaris wilt verzekeren tegen brand, inbraak, waterschade of een andere calamiteit is het van groot belang de juiste waarde te verzekeren. Maar weet u precies wat de waarde is van uw eigendommen? En noemt u dan de dagwaarde, economische waarde of nieuwwaarde?

Is het door u opgegeven bedrag te laag, dan bent u onderverzekerd. Bij schade krijgt u dan slechts een gedeelte vergoed. Is het bedrag te hoog, dan betaalt u teveel premie, en dat jaren lang. Want wist u dat een verzekering van de inventaris op basis van de nieuwwaarde slechts de dagwaarde uitkeert als die dagwaarde onder de 40% van de nieuwwaarde van het object is gedaald? Na ongeveer drie jaar is het grootste deel van uw inventaris en productiemiddelen deze grens van 40% al gepasseerd.

Als de waarde door een deskundige is vastgesteld, conform artikel 7:960 Burgerlijk Wetboek, dient de verzekeraar namelijk, bij een calamiteit, op grond van dit wetsartikel, de in het taxatierapport vastgestelde bedragen te accepteren. Het verschil tussen nieuwwaarde en dagwaarde bij een schade kan bijvoorbeeld het al dan niet voortbestaan van uw onderneming uitmaken. Daarnaast kunt u met het taxatierapport aantonen wat er na een calamiteit verloren is gegaan. Pas als u een taxatierapport heeft laten maken, bent u er van verzekerd dat u de juiste herinvesteringswaarde krijgt uitgekeerd waarover u premie betaalt.

Voortaxatie gebouwen
De waarde grondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In de praktijk wordt vaak een andere waarde opgegeven, de prijs waarvoor het gebouw gekocht is, de bouwkosten of zelfs de boekwaarde. Het gebruik van dergelijke waardes leidt veelal tot onder- of oververzekering. Ook een automatische standaardindexering op de verzekerde waarde kan op den duur tot een afwijking leiden van de werkelijke kosten van herbouw.

Een taxatie door een bouwkundig taxateur, conform artikel 7:960 Burgerlijk Wetboek garandeert een juiste verzekerde waarde. In de voortaxatierapporten wordt naast de herbouwwaarde ook een advies gegeven over de waarde van de funderingen en opruimingskosten.

Geen discussie
Een taxatie heeft tot doel elke discussie uit te sluiten over de vraag hoe groot de omvang is van de geleden schade. Hierdoor kan de schadeafwikkeling en dus de uitbetaling van de verzekeringsgelden sneller geregeld worden, waardoor liquiditeitsproblemen achterwege blijven.