DE AVG en Cyberrisk.

De AVG is ontwikkeld om de rechten inzake gegevensbescherming voor personen te waarborgen. Dus als uw bedrijf persoonsgegevens verwerkt heeft u te maken met de vereisten van de AVG.

Als er inbreuk gemaakt wordt op uw persoonsgegevens waarbij verlies, vernietiging, wijzigingen, onbevoegde openbaarmaking of openbaarmaking van persoonsgegevens volgt zal de reputatieschade, financieel verlies, vertrouwelijkheid of enig ander nadeel enorm zijn.

Maar 100% veilig bestaat ook niet.

Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Onze computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Meer dan ooit bent u afhankelijk van uw data en uw systemen. Financiële gegevens, klantadressen, creditcarddata tot en met medische informatie. Een inbreuk op een van deze onderdelen heeft vrijwel altijd gevolgen voor uw bedrijf.

Alleen al de boetes voor niet naleving van de AVG zijn maximaal 4% van uw omzet voor de meest ernstige inbreuken of 2% voor zaken waar administratieve fouten zijn gemaakt.

Met een Cyberrisk verzekering kunnen wij u met een volledig pakket toch goed verzekeren tegen al deze risico’s. Ook de boetes!!

 

Foto: Pixabay