ANDERS WERKEN BRENGT OOK ANDERE RISICO’S MET ZICH MEE

Goed nieuws voor de horeca, sinds 1 juli geldt er namelijk geen maximum meer voor het aantal bezoekers. In de crisis zijn veel horecaondernemers online diensten gaan bieden, denk bijvoorbeeld aan het bestellen van maaltijden of het reserveren van een tafel. Deze veranderingen brengen ook nieuwe risico’s met zich mee.

Online

Tijdens de coronacrisis zijn veel horecaondernemingen begonnen met het online bestellen en bezorgen van maaltijden. Naast auto’s worden er ook veel e-bikes ingezet voor het bezorgen van deze maaltijden.

Tegenwoordig is er een speciale mogelijkheid voor horecabedrijven om het aansprakelijkheidsrisico van e-bikes (tot 25 km per uur) mee te verzekeren op de AVB. U kunt maximaal 20 e-bikes meeverzekeren.

Sinds 1 juni werken veel horecabedrijven met reservaties, dit gebeurt vaak via de website. Op deze manier wordt er online data verzameld van de klant, de verantwoordelijkheid van de veiligheid hiervan ligt bij de horecaeigenaar. Het cyberrisico neemt dan ook explosief toe de afgelopen maanden. In mei 2020 bedroeg de groei van het aantal cyberdelicten 383% ten opzicht van vorig jaar.

Re-integratie

Voor zieke werknemers kan het re-integratieproces door de coronamaatregelen stil komen te liggen of enige vertraging oplopen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf noodgedwongen gesloten is geweest of omdat werknemers geen fysiek passende werkzaamheden meer kunnen uitvoeren vanwege werkvermindering. Zorg ervoor dat u het re-integratiedossier altijd goed op orde houdt, dit om een boete van het UWV te voorkomen vanwege het niet voldoen aan poortwachter eisen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze adviseur(s).
Contactgegevens: 0546-535020/ info@levers-terbraak.nl

Afbeelding: Pixabay.com
Bron: www.goudse.nl