• 085 - 040 040 0

Hypotheek oversluiten

Het herfinancieren van je hypotheek kan aantrekkelijk zijn. Wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan wat je momenteel betaalt, kun je profiteren van lagere kosten zonder te verhuizen. Ook kun je bij het oversluiten van je hypotheek meer zekerheid krijgen over de maandelijkse lasten door bijvoorbeeld te kiezen voor een langere rentevaste periode. Daarnaast biedt oversluiten de mogelijkheid om van hypotheekvorm te veranderen, bijvoorbeeld van een aflossingsvrije naar een aflosbare hypotheek.

Voor- en nadelen oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek is mogelijk zowel tijdens als aan het einde van de rentevaste periode. Of het verstandig is, hangt af van je huidige hypotheek, actuele rentestanden, persoonlijke situatie en toekomstplannen. Voordelen van oversluiten zijn maandelijkse besparingen, profiteren van lage rente, aftrekbaarheid van boeterente bij vroegtijdige aflossing, en de mogelijkheid om de hypotheek te verhogen voor verbouwingen of verduurzaming. Nadelen zijn boeterente bij vroegtijdig aflossen en bijkomende kosten zoals taxatie, notaris en advies. Een nieuwe geldverstrekker beoordeelt opnieuw je financiële situatie.

Wat wij allemaal voor u doen!

Als privé persoon kunt u zich verzekeren voor tal van zaken en zijn er diverse mogelijkheden om vermogen op te bouwen en te zorgen dat u zich bij overlijden of arbeidsongeschiktheid geen zorgen hoeft te maken. Het is niet eenvoudig een keuze te maken als u zich niet dagelijks met verzekeren en financiën bezighoudt. Levers Ter Braak kan daar behulpzaam in zijn door u als uitgangspunt te nemen om de juiste voorzieningen te treffen en uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie helder in kaart te brengen en te optimaliseren. Financiële rust, u heeft de zekerheid dat het goed geregeld is en blijft, kortom continuïteit.

Onze dienstverlening is gericht op resultaat en een langdurige relatie is het uitgangspunt. De beloningsstructuur die hieraan ten grondslag ligt is volledig transparant. Om u objectief en passend te kunnen helpen hebben wij voor een eerlijke en volledig netto kostenstructuur gekozen. Wij hanteren daarom een maandelijkse vaste beheervergoeding gekoppeld aan onze diensten, welke onderstaand zijn gespecificeerd. Als vaste klant ontvangt u ook nog eens 20% korting op onze tarieven voor advies en inkoop!

BW-8443

Altijd op de hoogte

Actueel

Op zoek naar advies
op maat?

Heb je een financieel vraagstuk? Bel dan gerust, voor het eerste gesprek brengen wij geen kosten in rekening.

Onze referenties