Eerste hulp bij uw vrijvallende lijfrente of koopsompolis

Heeft u een lijfrente die binnenkort vrijvalt dan moet u beslissingen gaan nemen. Aan de hand van een aantal vragen die u dient te beantwoorden worden de mogelijkheden snel duidelijk.

Zeker toen er nog grote verschillen waren tussen de belastingtarieven en de fiscale beperkingen gering, was een lijfrenteverzekering of koopsompolis een goede manier om fiscaal vriendelijke geld voor later op te bouwen. Inmiddels hebben we een nieuw regime met andere maar ook minder flexibele regels.

Omdat niet iedereen de fiscale bomen door het lijfrentebos ziet nemen we u aan de hand mee en kijken we aan de hand van een aantal vragen wat in uw situatie de beste oplossing is voor uw vrijvallende lijfrentekapitaal. Met name voor oud-regimepolissen zijn er aardige schenkingsconstructies te bedenken. Daarnaast biedt de bancaire variant weer meer zekerheden en blijft het kapitaal nu overlijden bij de erfgenamen. Een afspraak met een van onze erkende financieel adviseurs zal u veel duidelijkheid en voordeel opleveren!

Afbeelding: www.Pexels.com