Nieuwe pensioenregels vanaf 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 zijn heel kleine pensioenen komen te vervallen. Wat is nu eigenlijk zo’n heel klein pensioen? Dit is een pensioen dat € 2,- of minder bruto per jaar zou uitkeren. De reden dat dit pensioen komt te vervallen is dat de administratiekosten voor een heel klein pensioen relatief erg hoog zijn.

Daarnaast bestaat er ook het kleine pensioen. Dit pensioen keer een bruto bedrag per jaar uit dat ligt tussen de € 2,- en € 474,11. Vanaf 1 januari 2019 mag een pensioenuitvoerder die zo’n klein pensioen van jou in de boeken heeft staan deze overdragen naar je nieuwe pensioenuitvoerder. Op deze wijze worden al jouw kleine pensioenen samengevoegd, zodat je niet meer op veel verschillende plaatsen een pensioenpotje hebt staan. Dit overdragen kan alleen als dit klein pensioen is ontstaan op of na 1 januari 2018. Je moet hiervoor dus in 2018 uit dienst zijn getreden.
In de toekomst zal het ook mogelijk worden voor pensioenuitvoerders om kleine pensioenen die zijn ontstaan voor 1 januari 2018 over te dragen naar je nieuwe pensioenuitvoerder.

Mocht je zelf ook je pensioenpotjes samen willen voegen en wil je hierin advies? Wij helpen je graag!

Foto: Pixabay